Conductix-Wampfler slaví několik premiér při přestavbách E-RTG v přístavu v Montrealu

19.12.2016
První instalace E-RTG společně s novým pantentovaným systémem pro přenos dat od Conductix-Wampfler - ProfiDAT®

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

V montreálském přístavu dokončil Conductix-Wampfler první přestavbu jeřábů E-RTG v Kanadě. Tato přestavba byla pravděpodobně na jeřábech Liebherr provedena poprvé. Vedle obecných předností elektrifikace E-RTG – snížení spotřeby paliv a omezení znečištění ovzduší – zaznamenal provozovatel přístavního terminálu Montreal Gateway Terminals (MGT) značné zvýšení produktivity. Společnost MGT k tomu dále uvádí, že zvolili troleje s Drive-in L, vzhledem k nízké hmotnosti a kompaktním rozměrům, přičemž se jedná o vhodné řešení pro všechny typy RTG. 

E-RTG Conversion Project Montreal

Daniel Boyer, technik údržby a provozní inženýr, dodává: „naše investice do elektrifikace jeřábů RTG jsou důkazem toho,že naše mise je míněna vážně. Chceme naše kvalifikované a zkušené spolupracovníky vybavit moderními zařízeními, která jim umožní pracovat spolehlivě a stabilně. MGT pečuje o životní prostředí a tímto projektem pomáhá snížit emise skleníkových plynů a používání motorové nafty. Zaznamenali jsme také výrazné zvýšení pracovní rychlosti jeřábů RTG, což má pozitivní vliv na produktivitu.“

E-RTG Conversion Project Montreal

Trolejová dráha v délce 440 m je vybavena systémem Drive-in L se dvěma najížděcími zónami. Tato varianta zahrnuje také speciální funkce potřebné v drsném kanadském podnebí. Speciální komponenty pro chladné podnebí zahrnují izolovaný a vyhřívaný panel s PLC a spínací zařízení, zastřešení proti sněhu a vyhřívané troleje, vše od Conductix-Wampfler. 

E-RTG Conversion Project Montreal

Toto je také první instalace E-RTG spolu s novým patentovaným systémem od Conductix-Wampfler - ProfiDAT®.

ProfiDAT® představuje jedinečnou kombinaci funkce zemnicí troleje a vedení vln dutým vodičem.

Datový profil instalovaný paralelně s trolejí garantuje rychlý přenos velkého objemu dat v reálném čase. Data mohou zahrnovat video, audio a řídicí data v reálném čase, což v je tomto případě potřebné pro systém automatického řízení E-RTG. Data mohou být spolehlivě přenášena rychlostí 100 Mbit/s s průměrnou latencí 3 ms. Komponenty ProfiDAT® používají standardní rozhraní Ethernet pro oblíbené průmyslové protokoly (například ProfiNet Safe). Sběrač ProfiDAT® obsahuje anténu a takymontážní sestavu PE-sběračů.

E-RTG Conversion Project Montreal

Conductix-Wampfler je největším výrobcem systémů a zařízení pro elektrifikace jeřábů RTG. Od roku 2006 společnost dodala více než 340 kabelových bubnů a 2500 trolejových vodicích vozíků pro nové nebo rekonstruované jeřáby. Vedle Kanady jsou RTG jeřáby elektrifikované pomocí systémů Conductix-Wampfler provozovány i Americe (na terminálech v Brazílii, Ekvádoru, Panamě, Mexiku, Čile, USA, Kolumbii a Peru). V poslední době byl společnosti také udělen nový projekt ve Spojených státech a o dalších smluvách se intenzivně vyjednává.